Alcatraz Open Air 2022

duck

Gouden Tip
8 jan 2019
265
349
Ik meende te herinneren dat iemand Kill the logo hier als tip had gegeven.
Tussen Korpiklaani en Arch Enemy vlug meegepikt. Was wel de moeite!
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
6.479
4.086
En mij niet omdat je me niet meer herkent of nooit ziet 😂 ik heb je al regelmatig zien staan tijdens een show, maar bij het einde ervan vertrekken we denk ik telkens in andere richtingen, daardoor nog niet de kans gehad je aan te spreken.
Als ik correct ben zelfs elke dag wel eens; ayreon, emperor en vandaag rock am ring 😊
Met duck heb ik gisteren wel enkele zeer fijne shows gezien met uada, harakiri en hippotraktor.
Wat!?!? Haha, helemaal goed! Wat stom dat ik je dan niet gezien/herkent hebt! Volgende keer (zal wel weer Graspop zijn) wel ff contact leggen.
 
  • Leuk
Waarderingen: nikita en duck

xydroh

Sunset slot
22 okt 2018
3.385
1.595
Moet wel zeggen dat de crowdsurf etiquette ver te zoeken was gisteren. Geen tikje op de schouders ofzo, gewoon in de nek van de voorganger gooien
 
  • Verdrietig
Waarderingen: ironman8630

won666

Gouden Tip
17 mei 2019
312
169
Ik gok eerder dat we die na arch enemy gaan krijgen
Niet dus. We hebben de "soon" weer veel te ruim geïnterpreteerd. Zal wel weer in September of oktober of zelfs november zijn. Maar: das nog altijd meer accuraat dan mijne gok. Alles vanaf nu is NA Arch Enemy hun show op Alcatraz. Al wachten ze letterlijk tot 10 augustus 2023 dan is het nog steeds NA hun show 🤣
 

xydroh

Sunset slot
22 okt 2018
3.385
1.595
Niet dus. We hebben de "soon" weer veel te ruim geïnterpreteerd. Zal wel weer in September of oktober of zelfs november zijn. Maar: das nog altijd meer accuraat dan mijne gok. Alles vanaf nu is NA Arch Enemy hun show op Alcatraz. Al wachten ze letterlijk tot 10 augustus 2023 dan is het nog steeds NA hun show 🤣
Ik weet van iemand van de organisatie dat het wel degelijk de bedoeling was om na het festival bands te releasen maar blijkbaar is dat dus niet gelukt. Was ook wel al enige tijd terug, paar details op de contracten die nog niet in orde zijn vermoed ik
 

jvandeweyer

Randprogramma
14 feb 2019
198
150
Zo, het weekend zit er helaas al op! Ik moet eerlijk toegeven dat ik al sinds gisterenavond thuis ben, heb bijgevolg helaas Korpiklaani, Cannibal Corpse en Arch Enemy gemist, maar ook wel alle files vermeden.

Hoewel het niet mijn eerste keer Alcatraz was, was het wel mijn eerste festival waar ik alleen heenging. Dit bleek helemaal niet simpel, vermits ik blijkbaar een grotere introvert ben dan ik dacht. Gelukkig heb ik soms de moed gehad om vreemden aan te spreken en dan toch her en der mensen leren kennen. Toch was het - door de situatie - soms emotioneel zwaar, maar ik heb wel m'n best gedaan om te genieten.

Alcatraz blijft namelijk echt een topfestival. Een zeer diepe line-up, maar ook gewoon altijd een feest. Ondanks de hittegolf hebben ze het wel goed aangepakt. Enige minpunt was de lange(re) wandelafstand van het festival naar de camping. Een kleine 5 jaar geleden lag de tent op nog geen 2 minuten wandelen van het festival, dit was dit jaar toch wel anders.

Een kort verslagje:
Donderdag
Was een mooie opwarming! Ik kende BEUK niet en ik vond ze niet echt speciaal, maar was wel een toffe groep om mee te starten.
Fat Bastard vond ik daarentegen oprecht wel goed. Mooi eerbetoon, zorgde meteen voor een kippenvelmoment. Heb wel opgevangen dat de band sinds gisteren gestopt is... Stoppen op een hoogtepunt, dan maar?
De coverbands waren een leuke manier om het festival in te zetten!

Vrijdag
Tijdig wakker geworden om April Art te zien, maar het was érg lang aanschuiven waardoor ik deze gemist heb. Jammer! Was pas tijdens Warkings op het festivalterrein, maar ik ben gewoon wat gaan eten. Night Flight Orchestra was helaas niets voor mij, niet mijn genre. Dus in het midden van hun set richting Swamp getrokken voor Lorna Shore. Wàt een band... Deze mogen wel vaker terugkeren. De ene na de andere breakdown. Zalig! Hierna heb ik Uli Jon Roth en Unearth vanuit het VIP-deck bekeken. Vooral die laatste heeft me erg verrast! Had er nog nooit van gehoord, maar klonken wel erg goed.

Ik stond in de Swamp mooi klaar om Cattle Decapitation te verwelkomen, maar helaas... Wel een bizar late cancel. Dan maar naar Vandenberg kijken op de Prison Stage en vervolgens een hapje eten. Dark Funeral klonk erg machtig, maar af en toe scheelde er iets met de instrumenten/zang waardoor een erg luide piep het concert tweemaal stoorde. Gelukkig had ik oordopjes in, maar de mensen langs me hadden er wel last van... Na Dark Funeral was het tijd voor het vreemdste concert van het weekend: Igorrr. Dit was oprecht een... ervaring. Een mix van zalige riffs, vreemde edm, operagezang, maar wel écht goed gebracht. Hierna heb ik even een pauze gehouden om een kameraad op te pikken aan de camping die me van vrijdag- tot zaterdagavond wou vergezellen. Bij terugkomst hebben we MGLA meegepikt... Wauw. Magistraal. Tot in de perfectie. Als het aan mij lag, had ik de show volledig uitgekeken, maar diezelfde kameraad wou Peter Pan Speedrock zien, dus zijn we na een 45 minuten nog even naar ginds gewandeld om vervolgens "Den Dikke" (blijkbaar de 'mascotte/zanger' van de band???) z'n microfoon een hoofdstoot te zien geven. Hierna bracht hij een Nederlandse cover van "Ace of Spades" en crowdsurfte hij over het publiek heen. Afsluiten deden we met Solstafir en dit was het helemaal waard. Fjara blijft zo'n prachtig nummer...

Zaterdag
Meteen in het feestje gedoken met Vended. Zoals Joslittel hier al zei, deze band gaat nog groot worden. Hier stond meer volk naar te kijken op dit vroege uur dan bij de twee volgende Prison-stage bands. Wàt een energie... Voorlopig is het nog een ruwe diamant, maar schitteren doen ze wel al. Helaas hebben we hierna Dress The Dead meegepikt, waar ocharme een dikke 5 minuten voor de start amper 30 mensen stonden te wachten. De zangeres heeft oprecht goede growls/screams, maar haar "ruwe" cleans vielen live héél dik tegen. Stonden ook veel te luid, waardoor alle instrumenten wegvielen. Jammer. Butcher Babies deden het daarentegen wat beter, al zeg ik het zelf. Vervolgens hebben we ons in het VIP-deck geïnstalleerd om de hitte wat te mijden en zo Ill Nino en Evil Invaders te bekijken. Die laatste zeggen me echter niet heel veel meer, omdat ik ze de laatste tijd overal live heb gezien. Blijft wel een mooie show.

Vervolgens wat gaan eten en eigenlijk gewoon wat rondgehangen zonder een echte band te checken. Mijn twee hoogtepunten van de dag kwamen eraan en we wilden toch degelijk uitgerust zijn daarvoor. Hoogtepunt 1, Der Weg Einer Freiheit, klonk instrumentaal fantastisch. Hier heb ik meer van genoten dan van MGLA. Hopelijk keren ze snel nog eens terug. Maar dan kwam Hemelbestormer in de Morgue... Hoewel ik bevooroordeeld ben, de drummer was immers enkele jaren terug mijn stagecoördinator, blijf ik deze band live zot goed vinden. Ik stond helemaal vooraan, wat in La Morgue betekent dat je letterlijk het podium aanraakt, en heb de hele show genoten. De cover van Freezing Moon was "een specialleke speciaal voor Alcatraz", om het met de woorden van de drummer te zeggen, toen ik ze voor de show even sprak.

Helaas was het toen tijd om afscheid te nemen van het gezelschap, dus nog ff naar de camping en terug om als laatste twee bands Exodus en Watain mee te pikken. Exodus klonk goed, maar ze zeiden me niet zoveel. De intro van Raining Blood om daarna iets anders te spelen was wel lachen. Ook hier wel een mooi moment toen de zanger een eerbetoon hield aan Trevor Strnad van The Black Dahlia Murder. Ik koos voor Watain i.p.v. Behemoth omdat ik laatstgenoemde al enkele keren gezien had, maar achteraf gezien had ik meer plezier gehad van Behemoth, denk ik. Toch was het een mooie ervaring. Leek echt op een ritueel, wat wellicht ook de bedoeling was - ik ken de band niet zo goed.

Zondag
Mijn laatste dag was eigenlijk ook de kortste. Ik had reeds besloten dat ik diezelfde avond naar huis zou rijden en eigenlijk stond er niet zoveel op mijn planning. De hitte (alhoewel de bewolking zaaalig was) alsook een moeilijker moment gooide wat roet in mijn motivatie om naar het festival te gaan. Uiteindelijk toch naar 1914 gekeken, ook hier: fantastische show. Vervolgens heb ik vanuit het VIP-deck de bands van de Prison bekeken (Praying Mantis en Diamond Head), maar dit vond ik niet zo speciaal. Hoewel het toch leuk is om de originele versies te horen i.p.v. de Metallica covers.

Lacuna Coil heb ik op de weide meegemaakt. Hierna een hapje gaan eten om daarna Speed Queen te bekijken. Deze band is altijd een feestje. Op zo'n kleiner podium als de Morgue komen ze het best tot hun recht. Heerlijke pit, toch een tiental Alcatraz-gangers die vanop het podium het publiek in doken, waaronder de zanger zelf tijdens het laatste nummer. Ook hier ben ik een beetje bevooroordeeld, vermits ik de vriendin van de bassist ken, maar toch wel écht van genoten. Tot slot nog even genoten van Electric Callboy, die ik toch ook beter vond dan verwacht. Hierna rustig naar de camping gegaan om Alcatraz vaarwel te wensen.

Zéér subjectieve top 10:
1. Hemelbestormer
2. Speed Queen
3. Der Weg Einer Freiheit
4. Vended
5. Solstafir
6. MGLA
7. Lorna Shore
8. Electric Callboy
9. 1914
10. Lacuna Coil
 

jvandeweyer

Randprogramma
14 feb 2019
198
150
Sorry voor de dubbele post, maar wat me wel zorgen baart is de prijs van de Super Early Bird combitickets...
Een ticket aan de huidige Early Bird prijs kost 174.50 euro. Dit is de prijs van een "normaal" combiticket voor dit jaar, vorig jaar kostte de early bird tickets 150.50 euro.
Dat zou betekenen dat een "normaal" combiticket dit jaar 200 euro zou kosten? M.a.w. 50 euro minder dan een combiticket van Graspop 2022 voor 4 dagen.
 

Koekdoos

Sunset slot
22 okt 2018
2.497
1.847
Sorry voor de dubbele post, maar wat me wel zorgen baart is de prijs van de Super Early Bird combitickets...
Een ticket aan de huidige Early Bird prijs kost 174.50 euro. Dit is de prijs van een "normaal" combiticket voor dit jaar, vorig jaar kostte de early bird tickets 150.50 euro.
Dat zou betekenen dat een "normaal" combiticket dit jaar 200 euro zou kosten? M.a.w. 50 euro minder dan een combiticket van Graspop 2022 voor 4 dagen.

Komend jaar is het wel ook 4 dagen dacht ik te zien
 

TNFke

Randprogramma
16 jan 2014
227
190
Sorry voor de dubbele post, maar wat me wel zorgen baart is de prijs van de Super Early Bird combitickets...
Een ticket aan de huidige Early Bird prijs kost 174.50 euro. Dit is de prijs van een "normaal" combiticket voor dit jaar, vorig jaar kostte de early bird tickets 150.50 euro.
Dat zou betekenen dat een "normaal" combiticket dit jaar 200 euro zou kosten? M.a.w. 50 euro minder dan een combiticket van Graspop 2022 voor 4 dagen.
Idd redelijk veel, maar misschien hebben ze een dikke headliner gevangen?

Maar als ik de prijzen van bv Wacken zie, dan gaat het volgend jaar overal duur worden.
 

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
2.287
1.686
Achja download festival is geloof ik 310 pond ofzo voor 4 dagen komend jaar. ook best een insane prijs.
Ben bang dat alle festivals een stuk duurder zullen zijn volgend jaar.
 

jvandeweyer

Randprogramma
14 feb 2019
198
150
ja maar dan vergelijk je de prijzen van alcatraz 2023 met graspop 2022.
Graspop gaat uiteraard ook stijgen in prijs t.o.v. voorgaande jaren.
Zou Graspop zoveel stijgen, wetende dat het dit jaar een dag minder is dan vorig jaar? Ik hou er bang m'n hart voor vast...

Idd redelijk veel, maar misschien hebben ze een dikke headliner gevangen?

Maar als ik de prijzen van bv Wacken zie, dan gaat het volgend jaar overal duur worden.

Het is volgend jaar hun 15th-year anniversary, dus wie weet?

Komend jaar is het wel ook 4 dagen dacht ik te zien
Voorlopig staat op de site 11/12/13 augustus 2023...
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
6.479
4.086
Zo, het weekend zit er helaas al op! Ik moet eerlijk toegeven dat ik al sinds gisterenavond thuis ben, heb bijgevolg helaas Korpiklaani, Cannibal Corpse en Arch Enemy gemist, maar ook wel alle files vermeden.

Hoewel het niet mijn eerste keer Alcatraz was, was het wel mijn eerste festival waar ik alleen heenging. Dit bleek helemaal niet simpel, vermits ik blijkbaar een grotere introvert ben dan ik dacht. Gelukkig heb ik soms de moed gehad om vreemden aan te spreken en dan toch her en der mensen leren kennen. Toch was het - door de situatie - soms emotioneel zwaar, maar ik heb wel m'n best gedaan om te genieten.

Alcatraz blijft namelijk echt een topfestival. Een zeer diepe line-up, maar ook gewoon altijd een feest. Ondanks de hittegolf hebben ze het wel goed aangepakt. Enige minpunt was de lange(re) wandelafstand van het festival naar de camping. Een kleine 5 jaar geleden lag de tent op nog geen 2 minuten wandelen van het festival, dit was dit jaar toch wel anders.

Een kort verslagje:
Donderdag
Was een mooie opwarming! Ik kende BEUK niet en ik vond ze niet echt speciaal, maar was wel een toffe groep om mee te starten.
Fat Bastard vond ik daarentegen oprecht wel goed. Mooi eerbetoon, zorgde meteen voor een kippenvelmoment. Heb wel opgevangen dat de band sinds gisteren gestopt is... Stoppen op een hoogtepunt, dan maar?
De coverbands waren een leuke manier om het festival in te zetten!

Vrijdag
Tijdig wakker geworden om April Art te zien, maar het was érg lang aanschuiven waardoor ik deze gemist heb. Jammer! Was pas tijdens Warkings op het festivalterrein, maar ik ben gewoon wat gaan eten. Night Flight Orchestra was helaas niets voor mij, niet mijn genre. Dus in het midden van hun set richting Swamp getrokken voor Lorna Shore. Wàt een band... Deze mogen wel vaker terugkeren. De ene na de andere breakdown. Zalig! Hierna heb ik Uli Jon Roth en Unearth vanuit het VIP-deck bekeken. Vooral die laatste heeft me erg verrast! Had er nog nooit van gehoord, maar klonken wel erg goed.

Ik stond in de Swamp mooi klaar om Cattle Decapitation te verwelkomen, maar helaas... Wel een bizar late cancel. Dan maar naar Vandenberg kijken op de Prison Stage en vervolgens een hapje eten. Dark Funeral klonk erg machtig, maar af en toe scheelde er iets met de instrumenten/zang waardoor een erg luide piep het concert tweemaal stoorde. Gelukkig had ik oordopjes in, maar de mensen langs me hadden er wel last van... Na Dark Funeral was het tijd voor het vreemdste concert van het weekend: Igorrr. Dit was oprecht een... ervaring. Een mix van zalige riffs, vreemde edm, operagezang, maar wel écht goed gebracht. Hierna heb ik even een pauze gehouden om een kameraad op te pikken aan de camping die me van vrijdag- tot zaterdagavond wou vergezellen. Bij terugkomst hebben we MGLA meegepikt... Wauw. Magistraal. Tot in de perfectie. Als het aan mij lag, had ik de show volledig uitgekeken, maar diezelfde kameraad wou Peter Pan Speedrock zien, dus zijn we na een 45 minuten nog even naar ginds gewandeld om vervolgens "Den Dikke" (blijkbaar de 'mascotte/zanger' van de band???) z'n microfoon een hoofdstoot te zien geven. Hierna bracht hij een Nederlandse cover van "Ace of Spades" en crowdsurfte hij over het publiek heen. Afsluiten deden we met Solstafir en dit was het helemaal waard. Fjara blijft zo'n prachtig nummer...

Zaterdag
Meteen in het feestje gedoken met Vended. Zoals Joslittel hier al zei, deze band gaat nog groot worden. Hier stond meer volk naar te kijken op dit vroege uur dan bij de twee volgende Prison-stage bands. Wàt een energie... Voorlopig is het nog een ruwe diamant, maar schitteren doen ze wel al. Helaas hebben we hierna Dress The Dead meegepikt, waar ocharme een dikke 5 minuten voor de start amper 30 mensen stonden te wachten. De zangeres heeft oprecht goede growls/screams, maar haar "ruwe" cleans vielen live héél dik tegen. Stonden ook veel te luid, waardoor alle instrumenten wegvielen. Jammer. Butcher Babies deden het daarentegen wat beter, al zeg ik het zelf. Vervolgens hebben we ons in het VIP-deck geïnstalleerd om de hitte wat te mijden en zo Ill Nino en Evil Invaders te bekijken. Die laatste zeggen me echter niet heel veel meer, omdat ik ze de laatste tijd overal live heb gezien. Blijft wel een mooie show.

Vervolgens wat gaan eten en eigenlijk gewoon wat rondgehangen zonder een echte band te checken. Mijn twee hoogtepunten van de dag kwamen eraan en we wilden toch degelijk uitgerust zijn daarvoor. Hoogtepunt 1, Der Weg Einer Freiheit, klonk instrumentaal fantastisch. Hier heb ik meer van genoten dan van MGLA. Hopelijk keren ze snel nog eens terug. Maar dan kwam Hemelbestormer in de Morgue... Hoewel ik bevooroordeeld ben, de drummer was immers enkele jaren terug mijn stagecoördinator, blijf ik deze band live zot goed vinden. Ik stond helemaal vooraan, wat in La Morgue betekent dat je letterlijk het podium aanraakt, en heb de hele show genoten. De cover van Freezing Moon was "een specialleke speciaal voor Alcatraz", om het met de woorden van de drummer te zeggen, toen ik ze voor de show even sprak.

Helaas was het toen tijd om afscheid te nemen van het gezelschap, dus nog ff naar de camping en terug om als laatste twee bands Exodus en Watain mee te pikken. Exodus klonk goed, maar ze zeiden me niet zoveel. De intro van Raining Blood om daarna iets anders te spelen was wel lachen. Ook hier wel een mooi moment toen de zanger een eerbetoon hield aan Trevor Strnad van The Black Dahlia Murder. Ik koos voor Watain i.p.v. Behemoth omdat ik laatstgenoemde al enkele keren gezien had, maar achteraf gezien had ik meer plezier gehad van Behemoth, denk ik. Toch was het een mooie ervaring. Leek echt op een ritueel, wat wellicht ook de bedoeling was - ik ken de band niet zo goed.

Zondag
Mijn laatste dag was eigenlijk ook de kortste. Ik had reeds besloten dat ik diezelfde avond naar huis zou rijden en eigenlijk stond er niet zoveel op mijn planning. De hitte (alhoewel de bewolking zaaalig was) alsook een moeilijker moment gooide wat roet in mijn motivatie om naar het festival te gaan. Uiteindelijk toch naar 1914 gekeken, ook hier: fantastische show. Vervolgens heb ik vanuit het VIP-deck de bands van de Prison bekeken (Praying Mantis en Diamond Head), maar dit vond ik niet zo speciaal. Hoewel het toch leuk is om de originele versies te horen i.p.v. de Metallica covers.

Lacuna Coil heb ik op de weide meegemaakt. Hierna een hapje gaan eten om daarna Speed Queen te bekijken. Deze band is altijd een feestje. Op zo'n kleiner podium als de Morgue komen ze het best tot hun recht. Heerlijke pit, toch een tiental Alcatraz-gangers die vanop het podium het publiek in doken, waaronder de zanger zelf tijdens het laatste nummer. Ook hier ben ik een beetje bevooroordeeld, vermits ik de vriendin van de bassist ken, maar toch wel écht van genoten. Tot slot nog even genoten van Electric Callboy, die ik toch ook beter vond dan verwacht. Hierna rustig naar de camping gegaan om Alcatraz vaarwel te wensen.

Zéér subjectieve top 10:
1. Hemelbestormer
2. Speed Queen
3. Der Weg Einer Freiheit
4. Vended
5. Solstafir
6. MGLA
7. Lorna Shore
8. Electric Callboy
9. 1914
10. Lacuna Coil
Goed om te horen dat je ondanks de moeilijke momenten en slechte aanloop toch nog hebt kunnen genieten! live muziek kan dan ook juist heel helend werken.
 
  • Geweldig
Waarderingen: jvandeweyer

won666

Gouden Tip
17 mei 2019
312
169
De prijsstijging die nu komt is natuurlijk wel een prijsstijging op 4 jaar zeg maar. Want de laatste keer dat ticket echt in voorverkoop gingen was in 2019 al. Nu moeten we kijken naar 2023 zeg maar. Dus het zal denk ik wel normaal zijn dat we de prijsstijging dit maal harder gaan voelen. Maar pak dat het van 2023 naar 2024 wel zal meevallen qua prijsstijging. Nu is het gewoon 4 jaar geweest zonder prijsstijging in feite en dan is er bovendien nog eens corona en een oorlog boven op gekomen. Als de early combi's dit jaar even veel zijn als de gewone combi's die in 2019 in vvk gingen, verwacht ik rond de 190 euro voor de normale combi's. Misschien rond de 215 maar meer dan 215 zal het wel niet zijn.

Graspop dit jaar voor 4 dagen was 249 euro en als ze die prijs aanhouden dan is die prijs het zelfde maar uiteindelijk toch duurder in vergelijking want in 2023 is het maar 3 dagen. Als ze toch beslissen een vierde dag toe te voegen verwacht ik wel dat de prijs hoger zal liggen dan 249 euro. In feite was het dit jaar rond de 65 euro per dag als je een combiticket kocht (249/4). In 2019 (de laatste editie met 3 dagen)lag die prijs op ongeveer 70 euro per dag met een combiticket, want de combi's waren toen 210 euro dus 210/3=70. Als het in 2023 dus opnieuw effectief 3 dagen blijft verwacht ik toch een 80 euro per dag (met combi) = 80*3 = 240 euro. 240 euro lijkt goedkoper dan 249 euro maar eigenlijk is het duurder omdat het drie dagen betreft en met 249 euro betreft het 4 dagen.

Edit enkele uren later: ik heb wel geen rekening gehouden met het feit dat op Graspop de camping is inbegrepen. Excuseer ...
 
Laatst bewerkt:

won666

Gouden Tip
17 mei 2019
312
169
Ik weet van iemand van de organisatie dat het wel degelijk de bedoeling was om na het festival bands te releasen maar blijkbaar is dat dus niet gelukt. Was ook wel al enige tijd terug, paar details op de contracten die nog niet in orde zijn vermoed ik
Awel, als ze op 10 augustus 2023 dan is dat nog steeds NA het festival van dit jaar.
Nene au serieux, ik snapt wat u bedoelt. DIRECT er na. Kan natuurlijk nog steeds. Direct na het festival interpreteer ik in dit geval als ten laatste morgen. Want morgen is de eerste bureaudag/werkdag na het festival. Maar zal wel ijdele hoop zijn. Ik interpreteer hun soon eerder als ergens tussen september en november nu.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken