Thijs

 • Thijs reageerde in het onderwerp Wat luister je nu? in het forum Muziek Forum 6 dagen, 14 uren geleden

  Altijd wel een hoopje Belgen op ESNS, gisteren David Numwami, vanavond Meskerem Mees, Noémie Wolfs en High Hi.
  Vanavond wil ik sowieso ook Katy J Pearson kijken, morgen Lina_Raül Refree, SLIFT en Sassy 009. Voor de rest ken ik niet zo veel van de lineup maar dat is natuurlijk ook de bedoeling.

 • Dua Lipa had ik ook wel ergens in de lijst verwacht (ook al kreeg ze van mij zelf maar 2 punten, toch niet het meest consistente album qua kwaliteit). Tame Impala was persoonlijk zowat de grootste teleurstelling van het jaar dus daar ben ik niet rouwig om. De grote afwezige vind ik Jessie Ware, ik dacht echt dat die een grotere impact had dit jaar…[Verder lezen]

 • Thijs reageerde in het onderwerp Muzikale voornemens 2021 in het forum Muziek Forum 2 weken, 3 dagen geleden

  Voor welke artiesten ben je manager? Wanneer het clubcircuit weer opstart, ga ik sowieso zo veel mogelijk naar lokale artiesten kijken dus je hebt dan alvast 1 gast in het publiek 😛
  En als je ooit zelf iets releaset, doe gerust wat shameless promo hier!

 • Thijs heeft het onderwerp Muzikale voornemens 2021 aangemaakt in het forum Muziek Forum 2 weken, 4 dagen geleden

  Nu 2020 -misschien gelukkig- achter ons ligt, is het tijd om vooruit te blikken op 2021!
  Wat zijn jullie muzikale voornemens voor het komende jaar?
  Misschien wil je wel een band oprichten, wil je nieuwe genres ontdekken of een nieuw festival bezoeken (hopelijk). Laat het in deze thread weten.

  Het leek me leuk om de thread van vorig jaar even op…[Verder lezen]

 • Studio Brussel heeft 10% martkaandeel in een redelijk dode markt (onder de jeugd toch) en we praten hier over een lijst die juist gemaakt is om niet representatief te zijn voor wat er tegenwoordig op de radio wordt gespeeld. Laten we dus vooral hopen dat RW zich daar juist níet op baseert om een line-up samen te stellen.

  Ik denk dat het…[Verder lezen]

 • Ik heb ooit wel eens wat gedaan met databases maar ook geen expert. Hoe heb je die lijst georganiseerd? Want met een Excel bestand kan je ook al veel mooie dingen doen!
  Ik ben ook geen Afrika-kenner maar toch een paar dingen die meteen in mijn hoofd schieten:
  – Fatoumata Diawara uit Mali (dit jaar geen album uitgebracht maar wel feature bij…[Verder lezen]

 • Dat je “all out” bent gegaan, is duidelijk geen grapje, Dave! Impressionant.
  Als je een beetje technisch ingesteld bent, kan je er een hele database van maken waarin je dan kan zoeken op genre, land, etc.
  Voor je kaart raad ik een logaritmische schaal aan, dan vermijd je dat de VS groen is en al de rest bijna dezelfde kleur.
  Niettemin…[Verder lezen]

 • 1. King Krule – Man Alive!
  2. Jessie Ware – What’s Your Pleasure?
  3. Charli XCX – How I’m Feeling Now
  4. Phoebe Bridgers – Punisher
  5. HAIM – Women In Music Pt. III
  6. Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind
  7. Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters
  8. Taylor Swift – folklore
  9. Mac Miller – Circles
  10. SAULT – Untitled (Rise) (Rise krijgt de punten…[Verder lezen]

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 1 week geleden

  Ik had niet echt verwacht deze groep nog zo snel tegen te komen, daarom extra verrast toen ik plots de naam hoorde op nummer 8 van <ahref=”https://www.youtube.com/watch?v=EKSm2_eQDhs”>dit lijstje. Voor wie deep cuts niet kent, echt een aanrader voor interessante minidocu’s over allerlei bands en genres.

 • Thijs reageerde in het onderwerp De Albums van 2020 in het forum Muziek Forum 1 maand, 1 week geleden

  Momenteel een gelijkaardige mening. Ik vind hem zeker goed maar na twee luisterbeurten gewoon iets minder positieve uitschieters die direct blijven hangen.

 • Thijs reageerde in het onderwerp De Albums van 2020 in het forum Muziek Forum 1 maand, 1 week geleden

  Oei, misschien toch nog even afwachten met mijn lijstje als dit album even goed wordt als folklore!

 • Persoonlijk heb ik altijd een aparte categorie voor EP’s, ik vind ze nogal moeilijk om te vergelijken met volledige albums. Maar prima als ze dit jaar wel in de lijst voor punten mogen!

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 3 weken geleden

  Vandaag is de dag van Faye Webster, een folkzangeres uit Atlanta, Georgia. Normaal gezien ben ik niet zo thuis in het genre maar vorig jaar viel ik als een blok voor Faye haar unieke herkenbare stem. Deze stem in combinatie met haar oor voor simpele maar sterke melodieën zorgt voor heerlijk relaxte songs. Eerst begreep ik niet waarom ik het zo…[Verder lezen]

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 3 weken geleden

  Nog niemand? Ik kan nog wel even in mijn bibliotheek duiken als er nog niemand iets heeft voorbereid.

 • Maak je er weer een ‘wedstrijdje’ van zoals in dit topic? Want ik dacht al een casual topic voor lijstjestijd te maken (het begint te kriebelen) maar als je iets wilt organiseren, laat ik de eer natuurlijk aan jou.

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 3 weken geleden

  Ik was sowieso al weg aan het shiften van dit soort muziek, meer richting pop en de huidige omstandigheden hebben dat nog in een stroomversnelling gebracht. Dit voorjaar dacht ik nog dat het gewoon een verminderde interesse in muziek in het algemeen was maar aangezien ik ook dit jaar weer mijn luisterrecord verbreek, bleek het eerder een…[Verder lezen]

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 3 weken geleden

  Hevige shit hoor, Dave. Dit is typisch het soort muziek waar ik een jaar geleden nog direct ingedoken was maar tegenwoordig gewoon minder interesse in heb.
  Ik heb alle nummers gedeeltelijk beluisterd en vooral het laatste nummer vond ik wel interessant met die sitar en zware saxofoon.
  Ondanks dat ik er in deze periode gewoon geen geduld voor heb,…[Verder lezen]

 • Mumford & Sons was origineel al aangekondigd voor 2021 (op zaterdag) dus die kunnen we dan waarschijnlijk ook wel afschrijven voor Werchter. Maar ja, de vervanger is met KOL nu ook niet echt interessanter.

 • “Cardi B, Kings Of Leon, The War On Drugs, HAIM, Anderson .Paak & The Free Nationals, Kali Uchis, MØ, Zara Larsson, Leon Bridges, Editors & 17 more bands join the line up of#MadCool2021. Coming soon 2 more headliners and many more surprises”

  O.a. ook Phoebe Bridgers en Gus Dapperton + muziek van Billie Eilish op hun instagram story

 • Thijs reageerde in het onderwerp De dag van in het forum Muziek Forum 1 maand, 3 weken geleden

  Ik kom mij ook even bemoeien, vandaag is de dag van Flying Horseman. De Belgen onder ons kennen hen misschien al maar toch, persoonlijk vind ik dat iedereen deze band moet kennen. Zelf noem ik Flying Horseman ook wel eens de Belgische Radiohead met de consistentie van Balthazar qua niveau. Onder leiding van Bert Dockx zijn herkenbaar gitaarspel…[Verder lezen]

 • Meer laden