De Best Kept Secrets van het Festileaks Forum

Festileaks Festival Forum Forums Muziek Forum De Best Kept Secrets van het Festileaks Forum

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Thomas 1 maand, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #162188

  Thijs
  • Posts: 252

  Op dit forum worden gigantisch veel toffe artiesten besproken, maar ongetwijfeld zijn er velen onder jullie die enkele kleinere artiesten kennen die nooit aan bod komen. Misschien spreek je niet over deze groepen omdat je wil dat ze ‘jouw klein geheimpje’ blijven, of misschien is het wel gewoon omdat je denkt ‘niemand anders kent dit toch’. Wel, dit topic dient om deze artiesten in de schijnwerper te zetten. Introduceer hier onbekende bands die je ontdekt hebt in een voorprogramma, tijdens nachtelijke muzieksessies,… kortom: jullie best kept secrets!

  Natuurlijk ben ik ontzettend benieuwd naar jullie ontdekkingen maar om dit topic in gang te trekken, geef ik alvast zelf het goede voorbeeld. Ik stel jullie graag de Belgische band Mount Soon voor:

  Een tweetal jaar geleden ontdekte ik Mount Soon toevallig door een Facebookberichtje van een bevriende band. Hun eerste single ‘Awe & Wonder’ was net uit en ik was meteen verkocht. De zanger heeft een zeer herkenbare en dynamische stem, de song had een sterke opbouw en een melancholische sfeer. Fastforward naar enkele maanden toen de band hun eerste EP uitbracht. Uiteindelijk werd dit een van mijn favoriete EP’s van vorig jaar en hij staat tot op vandaag nog regelmatig op. Het is een ontspannende EP met een perfecte balans tussen rustige akoestische momenten en intensere gitaarpassage’s.

  Door de interesse ben ik Mount Soon ook al eens live gaan bewonderen (gratis in de foyer van Het Depot), wat uiteindelijk een heerlijk intiem concert werd. Hieruit bleek ook dat er nog een hoop goede nummers klaarliggen, waaronder ook iets sterker werk. Eerlijk gezegd had ik, na onder andere positieve aandacht van De Morgen en enkele online muzieksite’s, verwacht dat ze echt zouden doorbreken en misschien meedoen met De Nieuwe Lichting of iets dergelijk. Uiteindelijk gebeurde dat niet en bleef ik een van de weinige mensen die hun EP heeft grijs gedraaid. Hopelijk komt daar snel verandering in als jullie Mount Soon ook ontdekken!


  2+
  #162189

  Thomas
  • Posts: 72

  Mooi topic!

  Ik zou dan graag mijn profielfoto eer aan doen, en Dope Lemon willen noemen. Een solo-project van Angus Stone (die van Julia). Samen met zijn zus is hij best bekend natuurlijk, maar dit solo-project heb ik op dit forum (en in NL sowieso weinig) voorbij zien komen.

  Het album Honey Bones uit 2016 was een van mijn favoriete platen van dat jaar. Heerlijk relaxte, psychedelische folk/rock. Voor de liefhebbers van Angus en Julia samen sowieso een aanrader. Daarnaast heeft hij nog een EP uitgebracht, waarvan Home Soon een geweldig nummer is, en iets meer upbeat. Helaas is het vooralsnog wel bij dat ene album en die EP gebleven, maar ik denk dat er in de toekomst nog best meer bij zou kunnen komen. Ik hoop het in ieder geval!

  RW 09-10-11-13//LL 12-17//BKS 15-16-18//DTRH 17-18//DOUR 11-15-16-18

  1+
  #162195

  Aike
  • Posts: 245

  Ah dit vind ik nou leuk, lekker elkaar onbekende bandjes doen ontdekken.

  Ik heb er in dat geval ook een en die sprong gelijk, toen ik de eerste alinea hierboven las, in me op; Black Peaks!

  Black Peaks is kort gezegd een progressieve Metal band en ze hebben pas 1 album uitgebracht, namelijk Statues in 2016. Als je Tool, SOAD, Dillinger Escape Plan en Mastodon kan waarderen, dan zit hier zeker wat voor je in. Het debuutalbum dat ze in 2016 dus hebben uitgebracht vind ik van begin tot eind echt steenhard. Het sterkste gedeelde van het album zit wel echt in het begin/midden moet ik zeggen. Laatste paar nummertjes zwakken een klein beetje af namelijk, maar zijn zeker wel lekker hard.

  Het beste punt van Black Peaks zit m in de dynamiek vind ik zelf. Het kan van klein(ook niet heel klein) echt naar ontzettend hard gaan. Heb het live ook mogen meemaken in een zaal in Vlaardingen(de Kroeppoekfabriek(er staat een verslagje in het ‘ik ben naar … geweest’ topic)) vorig jaar waar misschien 30 man op afkwamen, maar het ging echt ontzettend hard te keer. Hoe klein de zaal ook mocht zijn, ze gingen er toen echt vol voor en ik kijk er ook nog steeds met veel plezier op terug. Wanneer zij omschakelen voelt het alsof er een ontzettend harde energie los barst. Ik hoop ook echt ontzettend dat ze de kans gaan vinden om door te breken met hun muziek, maar ze hebben in ieder geval al wat aan de grote zalen mogen proeven door in voorprogramma’s te staan van SOAD, Deftones(komen ze trouwens ook wel mee overeen volgens mij, maar ken Deftones niet echt goed), Dillinger, Mastodon en Prophets of Rage.

  Hier in ieder geval een kleine indruk, maar luister vooral hun eerste album gewoon een keer volledig.

  Vestrock 2017
  Rock Werchter 2014 - 2016 - 2017 - 2018
  Appelpop 2013 - 2017

  2+

  • avatar
  #162206

  Wessel
  • Posts: 3963

  Ik zou dan graag mijn profielfoto eer aan doen, en Dope Lemon willen noemen. Een solo-project van Angus Stone (die van Julia). Samen met zijn zus is hij best bekend natuurlijk, maar dit solo-project heb ik op dit forum (en in NL sowieso weinig) voorbij zien komen.

  Ik kende je profielfoto en Dope Lemon uiteraard. Voor mij is dit echter niet een project dat blijft hangen.

  Ik ga binnenkort eens kijken welke kleine acts bij mij zijn blijven hangen de afgelopen jaren.

  // Lowlands 16-17-18 // Down The Rabbit Hole 18 // Woo-Hah 17-18 // Best Kept Secret 15-16-17 // Paaspop 16-17 // Pinkpop 12-13-14-15-16-17 // NOS Alive 16 // // Pukkelpop 13-14-15 // Rock Werchter 13-14-15

  0
  #165604

  DennisvdBr
  • Posts: 8620
  Moderator

   

  Ik wil jullie graag voorstellen aan Damian Wilson.
  Misschien dat een enkeling hem wel zal kennen, door guest optredens, maar hij is vrijwel op de achtergrond en in kleine zaaltjes.
  Terwijl hij toch al een mooie muziekgeschiedenis op naam heeft staan en zijn stem is werkelijk buitenaards…

  Damian Wilson is één van de meest gevraagde zangers in de hedendaagse progressieve rock- en metal wereld.
  Geboren 11 oktober 1969, Woking, Surrey, England en actief op record vanaf 1991 met de band Landmarq.
  Zijn stem staat op meer dan 70 (!) verschillende uitgebrachte albums en meerdere malen verkozen tot ‘Beste Vocalist’ op de jaarlijkse Classic Rock Society UK awards.
  In 1994 werd Damian persoonlijk gevraagd om auditie te doen bij Dave Murray van Iron Maiden nadat Bruce Dickinson de band in 1993 had verlaten voor een solo project.
  Damian Wilson werd eigenlijk gekozen als vervanger van Bruce Dickinson in Iron Maiden. Maar een last-minute stem bracht Blaze Bayley in de band, gelukkig zingt Damian voor Maiden UniteD, in feite heeft elke Iron Maiden-zanger anders dan Bruce zelf, gezongen voor Maiden uniteD, geen slechte schreeuw voor een tributeband.
  In dezelfde periode heeft Damian nog een auditie gedaan, hij was in de veronderstelling dat het voor Slayer was, maar tot zijn verbazing was hij bij de band Slade.
  Hij wist nog meer mensen te verrassen door de rol van Jean Valjean in de touring-productie van Les Misérables van Cameron Mackintosh ten tonele te voeren, hij speelde twee jaar lang de hoofdrol (1998/2000). Leuk detail, hij werd gevraagd auditie te doen voor de rol nadat hij struikelde over de hond van een acteur die zijn werk kende terwijl hij langs de Thames liep/rende.
  Hij is vooral bekend als frontman van de bands Landmarq, Headspace en het Akoestische Iron Maiden project Maiden UniteD, tevens was hij zanger van de band Threshold. Als gastvocalist werkte hij mee aan verschillende projecten van bands als Ayreon, After Forever, Star One, Praying Mantis, Guy Fletcher en Mostly Autumn.
  Daarnaast heeft hij een succesvolle solocarrière opgebouwd. Damian heeft al acht solo albums uitgebracht sinds 1997; Cosmas, Disciple, Live in Rehearsal, Let’s Start a Commune, I Thought the World Was Listening, Weir Keeper’s Tale (met Adam Wakeman), Built for Fighting en The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (met Adam Wakeman).
  Hij staat vooral bekend om zijn fantastische stem met uitzonderlijk bereik, daarnaast is zijn enthousiasme op het podium (en tijdens optreden zelfs van het podium) aanstekelijk en meeslepend.

  ik heb een paar video’s bijgevoegd, eerste is een amateur live opname, van alle video’s die ik kon kiezen via officiele kanalen bijvoorbeeld, heb ik toch ook voor deze recente opname gekozen. Het is de cover van Iron Maidens Evil That Men Do, tijdens de laatste tour van Wilson & Wakeman in St Mary’s Church in Sandwich op 16 february 2018.

  In deze live registratie van Ayreon in Tilburg september 2017 komt zijn stem ook zo mooi naar voren…

  Tot slot één van zijn eigen kanaal… Een van zijn eigen nummers, van zijn eerste album Cosmas.

  http://www.damian-wilson.net/
  YouTube link
  Spotify link
  Facebook link

  • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 1 week geleden door  DennisvdBr.

  Pinkpop - 2006, 07, 08, 09, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2018
  PP Classic - 07, 08, 09, 10, 12, 13 / FortaRock - 2016 / Bospop - 2018

  3+

  • avatar
  • avatar
  • avatar
  #165681

  Wessel
  • Posts: 3963

  Ik start eventjes af met twee Folk acts.

  Een aantal jaar geleden Gambles leren kennen omdat ze dezelfde dag als Royal Blood optraden tijdens London Calling in Paradiso. Als een van de eerste acts van de dag helaas net moeten missen. Een geweldige singer-songwriter die meteen doet denken aan aan Bob Dylan wanneer je hem hoort tokkelen op zijn gitaar. Dat album heeft toen aardig op repeat gestaan waarna hij een tijdje is verdwenen. Door dit topic ontdekt dat ie vorig jaar weer iets gereleased heeft met Father John Misty 😮

  Neil Halstead van Slowdive maakt solo ook prachtige nummers! Denk dat weinig mensen hier deze twee parels van hem kennen.

  // Lowlands 16-17-18 // Down The Rabbit Hole 18 // Woo-Hah 17-18 // Best Kept Secret 15-16-17 // Paaspop 16-17 // Pinkpop 12-13-14-15-16-17 // NOS Alive 16 // // Pukkelpop 13-14-15 // Rock Werchter 13-14-15

  0
  #165687

  EddieVerder
  • Posts: 1262

  Voor de liefhebbers van Bruce Springsteen is er ook nog een pareltje dat volgens mij weinig mensen kennen: Josh Nolan

  Op spotify staat zijn album Fair City Lights, wat heel erg de moeite waard is.

  0
  #165696

  Dr. Hannibal
  • Posts: 1194

  Leuk topic! Een andere goede plek om dit soort Best Kept Secrets te ontdekken is naar mijn mening Pinguin Radio, een Nederlands internet radio station dat veel Indie en nieuwe muziek draait. Je hoor Ben Howard, Arcade Fire en Ghost voorbij komen, maar ook genoeg kleine acts. Recente ontdekkingen voor mij zijn daarin Feng Suave, Lord Huron, EUT, Isaac Gracie, Wooden Shjips, Teleman en velen anderen. Zal eens kijken of ik een artiest hier verder kan uitlichten.

  Edit: hier de huidige Pinguin Radio graadmeter, hun hitlijst. Kun je goed zien wat er zoal gedraaid wordt op het moment https://pinguinradio.com/programmas/graadmeter/8746

  1+
  #165701

  Dirk
  • Posts: 445

  Leuk topic! Een andere goede plek om dit soort Best Kept Secrets te ontdekken is naar mijn mening Pinguin Radio, een Nederlands internet radio station dat veel Indie en nieuwe muziek draait. Je hoor Ben Howard, Arcade Fire en Ghost voorbij komen, maar ook genoeg kleine acts. Recente ontdekkingen voor mij zijn daarin Feng Suave, Lord Huron, EUT, Isaac Gracie, Wooden Shjips, Teleman en velen anderen. Zal eens kijken of ik een artiest hier verder kan uitlichten.

  Edit: hier de huidige Pinguin Radio graadmeter, hun hitlijst. Kun je goed zien wat er zoal gedraaid wordt op het moment https://pinguinradio.com/programmas/graadmeter/8746

  merci !

  BKS 13 14 15 16 17 18 - PP 84 85 86 87 88 89 94 95 97 98 99 00 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 15 16 18 - RW 85 86 87 93 96 05 09 17 - LL 93 94 95 96

  0
  #165903

  Dr. Hannibal
  • Posts: 1194

  Ik zet net een muziekje op dat prima in dit topic past: The Virginmarys! Misschien al bekend bij sommigen, maar zeker niet bij het grote publiek, en daarom zeker een Best Kept Secret. Dit drietal uit Engeland maakt vuige, in-your-face rock met veel ruige randjes en een scheutje punk. Ik heb ze ooit per toeval ontdekt op Appelpop, sindsdien groot fan geworden, maar nog niet de kans gehad ze weer live te zien. Ze hebben als support gespeeld voor onder andere Slash, Shinedown en QOTSA.

  Hun eerste album King of Conflict (2013) is en blijft mijn favoriet, vanwege de ongebreidelde energie die wordt gevangen in een kraakheldere productie. Ally’s vocals klinken geregeld alsof hij zijn best doet zijn stembanden aan stukken te scheuren, vol emotie en passie, maar altijd melodieus. Scherpe lyrics maken het vocale plaatje af. Daarachter raggen de bas en de gitaar steevast met een fijne distortion door, voortgedreven door simpele maar doeltreffende drumpartijen. Rock zoals rock moet zijn.


  Het tweede en vooralsnog meest recente album is getiteld Devides (2016) en laat een meer volwassen geluid horen. Gelijk vanaf het openingsnummer is het duidelijk dat er meer elementen aan de sound worden toegevoegd die de songs wat voller maken, maar de rauwe randjes er een beetje af polijsten. Het is ook duidelijk dat Ally iets meer op zijn stembanden is gaan passen en niet meer te pas en te onpas zijn keel opentrekt. Al pakt hij zeker nog zijn momentjes! Wat we terugkrijgen voor een verlies in rauwe emotie zijn songs waar meer werk in lijkt te zitten, meer elementen die samenkomen tot een goed geschreven en geproduceerd geheel. Ik heb dit album zelf nog wat minder geluisterd, maar elke keer als ik het aanzet vind ik het weer een stukje leuker.

  Zelfs een beetje Springsteen vibes hier, maar dan de moderne versie:

  Dus, misschien volgend jaar weer een nieuw album en een rondje festivals?

  1+
  #166061

  Sjoerd
  • Posts: 455

  Iets wat ik recent ontdekt heb is serpentwitfeet. Avant-gardistische r&b meets gospel is een redelijke beschrijving. Het doet mij af en toe aan Frank Ocean denken. Ik vind het heel dope. Daarnaast ook Boy Azooga tegengekomen. Luister vooral eens naar het nummer Face Behind Her Cigarette, zeer aanstekelijk nummer (sigaret, aanstekelijk, you get it), met name de intro. Nou tot zover mijn bijdrage hier. Veel plezier ermee!

  PP 2013 / 2014 / 2015 / 2016
  LL 2013 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018
  BKS 2017 / 2018
  RW 2018

  1+
  #166064

  gguuss
  • Posts: 232

  Ik denk inmiddels dat velen deze boys al kennen, toch heb ik ze nergens voorbij zien komen op het DTRH forum en vorig jaar op het LL forum ook weinig over gehoord. Ooit ontdekt in het voorprogramma van Two Door Cinema Club; een heerlijk funky bandje dat live echt ontzettend goed is: Parcels! Of niemand vindt het leuk, of daadwerkelijk niemand kent het op dit forum, anders snap ik er niks van dat ik hier nog weinig mensen over heb gehoord 🙂 ze staan in november in Amsterdam!

  Rock Werchter 11 - 13 - 14 - 15 | Pukkelpop 13 - 14 | Sziget 15 | Lowlands 16 - 17 - 18 | Down the Rabbit Hole 16 - 17 -18 | Colours of Ostrava 17 | Best Kept Secret 18 | We are Electric 18

  0
  #166068

  Wessel
  • Posts: 3963

  Goei vintage kapsel heeft die ene guy. Jammer dat ze op DTRH tegenover Jon Hopkins stonden als ik me niet vergis.
  Kunnen al prima een setje van een uur vullen!

  // Lowlands 16-17-18 // Down The Rabbit Hole 18 // Woo-Hah 17-18 // Best Kept Secret 15-16-17 // Paaspop 16-17 // Pinkpop 12-13-14-15-16-17 // NOS Alive 16 // // Pukkelpop 13-14-15 // Rock Werchter 13-14-15

  0
  #166090

  gguuss
  • Posts: 232

  Goei vintage kapsel heeft die ene guy. Jammer dat ze op DTRH tegenover Jon Hopkins stonden als ik me niet vergis.
  Kunnen al prima een setje van een uur vullen!

  Klopt! Ze stonden helaas tegenover Jon Hopkins, baalde ik enorm van. Toch voor Parcels gegaan, hopelijk ga ik Jon Hopkins nog eens ergens anders zien.

  Parcels heeft ten opzichte van bovenstaande registratie alweer 2-3 extra liedjes en vullen idd makkelijk een uurtje. Check het maar eens op Spotify ook!

  Rock Werchter 11 - 13 - 14 - 15 | Pukkelpop 13 - 14 | Sziget 15 | Lowlands 16 - 17 - 18 | Down the Rabbit Hole 16 - 17 -18 | Colours of Ostrava 17 | Best Kept Secret 18 | We are Electric 18

  1+

  • avatar
  #166191

  Thomas
  • Posts: 72

  Parcels op Dour gezien! Was zeker een van de beste optredens die ik daar gezien heb. Toffe muziek

  RW 09-10-11-13//LL 12-17//BKS 15-16-18//DTRH 17-18//DOUR 11-15-16-18

  0
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.