Artiesten bio's

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 44)
 • Auteur
  Berichten
 • #162351
  Dr. Hannibal
  Bijdrager
  • Posts: 2545
  #162872
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600
  #163586
  Dr. Hannibal
  Bijdrager
  • Posts: 2545

  Fleet Foxes

  AKA Toolboy, de Pretentieuze Poepdoos
  Concert archive

  0
  #163616
  neracroft
  Bijdrager
  • Posts: 1868

  EDIT: nevermind

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door neracroft.
  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door neracroft.
  0
  #165106
  Paddy
  Bijdrager
  • Posts: 3548

  The Last Internationale

  LL 98 / RW 99, 00, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
  FoR 03, 05 / PP 08, 17, Sonisphere 09 / WB 12 / Forta 12, 13, 14, 16, 18

  0
  #165107
  Paddy
  Bijdrager
  • Posts: 3548

  Stone Sour

  LL 98 / RW 99, 00, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
  FoR 03, 05 / PP 08, 17, Sonisphere 09 / WB 12 / Forta 12, 13, 14, 16, 18

  0
  #165109
  Paddy
  Bijdrager
  • Posts: 3548

  Alice in Chains

  LL 98 / RW 99, 00, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
  FoR 03, 05 / PP 08, 17, Sonisphere 09 / WB 12 / Forta 12, 13, 14, 16, 18

  0
  #169642
  Yannick
  Bijdrager
  • Posts: 4356

  :: The Cure :: vrijdag 28 juni 2019 ::

  The Cure is ca sinds 1976 het geesteskind van Robert Smith en co. Zoals velen in die tijd (en eigenlijk nu nog) begonnen ze de band op school (ca. 1973). Na wat line up wissels, bandwedstrijden, platendeals etc werd in 1978 Easy Cure gewoon The Cure. Na de opname van een demo na die naamsverandering volgde een jaar later, in ’79, de eerste plaat “Three Imaginary Boys”. De band maakte doorheen zijn discografie verschillende soorten muziek gaande van goth rock, post punk en new wave. Voor deze tekst ga ik het houden op de periode van bij het ontstaan tot de jaren ’90, omdat die periode geloof ik het meest essentieel is om de band te leren kennen.
  Na wat onderzoek te hebben gedaan heb ik gevonden dat The Cure in 2019 aan zijn zevende passage zal komen, had namelijk verwacht dat de band eigenlijk nog niet vaak op de wei heeft gestaan. De eerste keer was in 1981 toen de band toen ze net Seventeen Seconds hadden uitgebracht en daarmee de beginselen legden voor de cult-band die ze later zouden worden.

  Voor Seventeen Seconds was er Three Imaginary Boys waar vooral het vrij iconische Boys Don’t Cry op de tweede disc te vinden is. Van emo-achtige taferelen en donkere looks is hier nog helemaal geen sprake. De plaat is een beetje een mix van alternatieve rock van die tijd en af en toe wat vettige post punk (zie bv. Another Day of Foxy Lady) à la Joy Division of Siouxsie & The Banshees. De productie is vrij losjes op sommige momenten zelfs “crappy” en de teksten moeten vaak nog niet echt serieus genomen worden sinds ze vaak gewoon over alles (zie. Three Imaginary Boys) en gewoonweg niets gaan (zie bv. Meat Hook).
  Stand out nummers: 10:15 Saturday Night, Another Day, Foxy Lady, Three Imaginary Boys, Boys Don’t Cry

  Na een eerste wereldtour verliet keyboardspeler Hartley de band omdat de sombere muziek die Smith en co met de volgende plaat meer wilden gaan maken hem niet interesseerde en kreeg zijn instrument niet voldoende speelruimte (ookal zitten er op deze plaat een pak meer synthwave/new wave invloeden in). Break-out plaat Seventeen Seconds is in vergelijking met het debuut een complete omslag qua genre. Daar waar TIB nog vrij opgewekt, bij momenten zelfs wat britpop-achtig was, is zijn opvolger een pak deprimerender. Het tempo ligt trager, de synths en effecten zorgen voor een donkerdere atmosfeer en Smith zingt met meer passie op de plaat dan ooit tevoren (of juist minder zie bv. In Your House waar hij bijzonder kleurloos zingt op de vrij nihilistisch altijd maar wederkerende simpele gitaarlijn). Bij A Forest had ik trouwens een echte aha-erlaubnis, nooit geweten dat dit geweldige nummer van The Cure was. Melodrama ten top anno 1980! Als je wilt starten met in de discografie te duiken van The Cure is dit hét instapmoment.
  Stand out nummers: Play For Today, Secrets, In Your House, A Forest

  Slechts een jaar later (of misschien zelfs nog niet) kwam er al een vervolg op Seventeen Seconds getiteld Faith. Smith trippelt op z’n derde gewoon verder in gitzwarte melancholie, noise-y synths en slome gitaarriedels. We zien een nog nihilistischere kant van Smith die live, las ik, op het einde van optredens zo hard into zijn act was van het concert was dat hij vaak in tranen uitbarstte qua emotie.. Check ook de vrij grauwe cover in vergelijking met het slechts twee jaar eerder gereleasete TIB, ik bedoel maar.. Hoewel dit album zowat een verlengstuk is op Seventeen Seconds vind ik het persoonlijk net iets minder (heb liever wat dansbaardere tristesse lol) hoewel hij nog een pak slomer en depressiever is als zijn voorganger. Wie Closer van Joy Division dieptriest vond, check dan maar ’s deze grauwe brok van Smith. De synths, de gitaren en zelfs het genazel van de frontman, alles ademt tristesse uit op dit album.
  Stand out nummers: Primary, All Cats Are Grey, The Drowning Man, Faith

  One Hundred Years kan eigenlijk perfect volgen op afsluiter Faith van het vorige album. Het derde luik in de depressieve periode kent op Pornography zijn hoogtepunt. De brutale eerlijkheid waar Smith zijn ziel hier blootlegt gaat van de vorige plaat naar dit album nog een stapje verder. Daar waar de betreurde Curtis tenonder ging moet ik ’t nageven aan Smith dat hij er, cru gezegd, zich wél doorsloeg. Ik had bij momenten soms echt te doen met Smith over hoe en wat hij precies allemaal zong. Op een bepaalde manier voel je door de doorschemerende instrumentatie dat de band, dat het niet meer werkt. Labelbaas Parry zag dat de band zichzelf aan het verstikken was (bassist Gallup verliet de band) en probeerde de meubels nog te redden door eerst Tolhurst en dan Smith te overtuigen om The Cure proberen heruit te vinden al had dat eigenlijk maar bitter weinig succes door de losse betekenisloze singles die in die tijd werden gedropt.
  Stand out nummers: One Hundred Years, The Hanging Garden, Siamese Twins, A Strange Day, Cold

  The Top was uiteindelijk die ‘heruitvinding’, een plaat waar Smith zowat alle instrumenten op speelde tijdens de opnames. Het was een vrij woelige periode met een aantal line up wissels waar enkel Smith (en Tolhurst dat veronderstel ik toch?) consistent in de groep bleven al kwam Gallup na deze periode weer bij de groep en was alles weer dik in orde. De plaat wordt omschreven als een soort psychedelische album maar het heeft meer weg van new wave meets goth rock dan dat, al zit er een pak minder diepgang in de elpee als het drieluik dat in een tijdspanne van 3 jaar werd uitgebracht. De groep was op dat moment de weg kwijt en dat merk je wel denk ik (zie bv. Dressing Up, The Caterpillar of Bananafishbones) die een uitweg in drugs zouden vinden in de studio (dus toch een beetje psychedelisch, I guess).
  Stand out nummers: The Birdmad Girl, The Caterpillar

  De band kwam in ’85 dus weer terug op z’n poten terecht en bracht The Head On The Door uit, een grote stap voorwaarts van het messy The Top, al was dat niet echt moeilijk denk ik. Volgens mij is het ook het meest poppy-klinkende (zie new wave) en meest diverse The Cure album uit hun hele discografie. Weer een aha-erlaubnis bij de start van het album, bij het fleurige Inbetween Days (hoe vaak hebben ze dat nummer niet afgespeeld op de radio en heb ik me afgevraagd van wie dat nummer was.. The Cure dus). Kyoto Song (Japan), The Blood (Zuid-Amerika) en Six Different Ways zijn drie vrij vreemde uitstapjes van mastermind Smith. De eerste kent die bijna stereotiepe Japanse instrumentatie, met die tweede gaan we tango dansen en die derde.. Geen idee wat dat moet voorstellen maar het heeft wel iets catchy al past de stem van Smith er echt totaal niet op vind ik. Gelukkig trekken we vanaf Push weer bekende vaarwateren in en trekt het dit album toch nog recht.
  Stand out nummers: Inbetween Days, Push, Close To Me, Screw

  Kiss Me Kiss Me Kiss Me is de eerste dubbel elpee van de groep met maar liefst 18 nummers nummers op, maar zeker geen werk om over te slaan in het verhaal van de band sinds het één van hun meest consistente albums is qua thematiek en kwaliteit. Intro-nummer The Kiss alleen al rolt een imo een gouden loper uit met die epische gitaarsolo bij het begin van het nummer. Het album ademt gewoon 80’s en is een sterke verzameling vol post punk-achtige, meeslepende (zie bv. Snakepit) nummers aangevoerd met een sterke dosis melancholie (zie bv. Just Like Heaven, One More Time of Perfect Girl) en synths daarbovenop.
  Standout nummers: The Kiss, Why Can’t I Be You?, Snakepit, Just Like Heaven, Fight

  En dan nu… Disintegration! Ongetwijfeld hét beste The Cure album en een must listen ter voorbereiding van hun set of eender welk optreden. Je kunt niet omheen nummers als Pictures Of You, Lovesong, Lullaby of Homesick. Het album is donker maar is gehuld in glinsterende randje typische 80’s rom-com. Het album voelt alsof het iets sensuelere Kiss Me Kiss Me Kiss Me en het depressieve eerste epos Seventeen Seconds werden samengenomen. Een zowaar tweede luik aan de depressieve series van begin jaren ’80 maar dit keer beladen met een iets luchtigere Smith, meeslepende gitaarlijnen en de keyboardklanken helemaal niet zo doods als in bv. Faith. Tolhurst werd tijdens deze periode uit de band gebonjourd na het overmatige drankmisbruik van de laatste aantal jaren dat een tol begon te eisen op de rest van de bandleden.
  Stand out nummers: Pictures Of You, Lovesong, Lullaby, Prayers For Rain, The Same Deep Water As You, Homesick

  Ten slotte is er Wish uit 1992. Ik weet dat daarna nog Wild Mood Swings, Bloodflowers, een selftitled (kom op jongens, nu pas?) en 4:13 Dreams achteraan komen maar die waren lees ik, algemeen gezien niet veel soeps meer en dus houdt ik het bij de 9 essentiële elpees van de band, zoals eerder beschreven bij m’n intro. Uit Wish kent iedereen ongetwijfeld de hitsingle Friday I’m In Love maar misschien ook wel High. De band stapt na hun orgelpunt dat Disintegration was terug wat weg van die tergende, aandoenlijke nummers en wijkt op deze plaat wat meer uit richting alternatieve rock (zie bv. opener Open) al zitten er hier daar wel een aantal hints (zie bv. Apart of From The Edge Of The Deep Green Sea) naar vorig werk tussen. Smith is in ’92 ook al een tijdje de 30 gepasseerd en het hele tweeny depressieve melodrama en liefdesnummers schrijven moest er ook gewoon wat uit, denk ik. Het album voelt in tegenstelling tot zijn voorganger een pak trager (tot eigenlijk Wendy Time) aan en is qua concept gewoon een stap naar beneden (natuurlijk is het opvolgen van zo’n klassieker moeilijk maar toch) Wish is de herfst waar Disintegration nog de zomer was. Ook in deze periode na Disintegration werd de band geteisterd door allerlei line up changes en Tolhurst die revenge wilde voor het uitzetten van hem uit de band…
  Standout nummers: Open, High, Friday I’m In Love, Trust

  Ook voor 2019 is er weer een playlist met alle stand out nummers in ter voorbereiding van onze jaarlijkse vierdaagse naar de weides van Werchter. Uit de discografie van The Cure pikken we er meteen 38 mee. Veel luister -en ontdekplezier. 🙂

  12+
  avataravataravataravataravataravataravataravataravatar
  #169644
  mattman
  Sleutelbeheerder
  • Posts: 5557

  Heerlijke tekst, Yannick. Ik voel dat er veel werk in gekropen is. ? Hopelijk brengt The Cure volgend eindelijk dat langverwachte nieuwe album uit. Sowieso DE naam die ik volgend jaar ergens wil gezien hebben.

  Wil trouwens gerust ook een tekstje schrijven. Maar daarvoor is het nog even wachten op een (voor mij) interessante act.

  0
  #169646
  Dr. Hannibal
  Bijdrager
  • Posts: 2545

  Even off topic, ik krijg nu telkens meldingen van nieuwe reacties op dit topic, omdat ik het gestart heb. Weet iemand of je dat ook uit kunt zetten, en zo ja hoe?

  AKA Toolboy, de Pretentieuze Poepdoos
  Concert archive

  0
  #169647
  Yannick
  Bijdrager
  • Posts: 4356

  Heerlijke tekst, Yannick. Ik voel dat er veel werk in gekropen is. ? Hopelijk brengt The Cure volgend eindelijk dat langverwachte nieuwe album uit. Sowieso DE naam die ik volgend jaar ergens wil gezien hebben.

  Wil trouwens gerust ook een tekstje schrijven. Maar daarvoor is het nog even wachten op een (voor mij) interessante act.

  Thanks man. Er kruipt wel redelijk wat werk in omdat, behalve als ik de artiest/band écht ken, ik nooit echt een artiest van het begin tot het einde beluister om ze te leren kennen. Dat The Cure aan een nieuw album zat te werken wist ik niet, niet dat ik er écht naar uitkijk (want de verhalen en recensies over de laatste reeks platen zijn niet geheel positief allemaal) maar het hypegehalte is met deze luistersessie alleen maar toegenomen. Nummers die ik opeens herkende en niet wist dat ze van hen waren etc. Het is en blijft een fantastische eerste naam en een echte bucketlist band voor me.

  Als ik weer wat tijd vindt de komende dagen schrijf ik wel weer wat rond de volgende headliners tenzij iemand me voor is. @mattman, misschien zit er volgende week wel een leuke tussen? 😉 (ervan uitgaande dat we weer nog meer namen gaan krijgen net voor de start van de verkoop natuurlijk).

  0
  #170329
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600

  Als ik weer wat tijd vindt de komende dagen schrijf ik wel weer wat rond de volgende headliners tenzij iemand me voor is.

  Om dubbel werk te voorkomen, ik ben langzaamaan begonnen met Mumford en zijn zonen.

  3+
  avataravatar
  #170334
  Timmetje
  Bijdrager
  • Posts: 4796

  Iemand die dat voor Tool zou kunnen doen? Wil me daar wel wat meer in verdiepen.

  0
  #170339
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600

  Iemand die dat voor Tool zou kunnen doen? Wil me daar wel wat meer in verdiepen.

  Als dat betekent dat ze worden aangekondigd voor werchter, ja ;). Anders kun je misschien beter met je vraag naar https://forum.festileaks.com/forums/topic/waar-te-beginnen-met/

  0
  #170340
  Yannick
  Bijdrager
  • Posts: 4356

  Iemand die dat voor Tool zou kunnen doen? Wil me daar wel wat meer in verdiepen.

  Zeker! Tenzij iemand me voor is, natuurlijk. Al denk ik dat ’t ook ’t beste is dat ’t een beetje chronologisch blijft verlopen omdat er dan misschien wat minder populaire artiesten (I ‘m looking at you P!nk) vergeten/overgeslagen zullen worden. Ben deze week nog vrij druk maar volgende week kan ik er zeker een aantal uitknallen 😀

  2+
  avataravatar
  #170363
  Timmetje
  Bijdrager
  • Posts: 4796

  Super! Thanks!

  0
  #170393
  Dr. Hannibal
  Bijdrager
  • Posts: 2545

  Iemand die dat voor Tool zou kunnen doen? Wil me daar wel wat meer in verdiepen.

  Zeker! Tenzij iemand me voor is, natuurlijk. Al denk ik dat ’t ook ’t beste is dat ’t een beetje chronologisch blijft verlopen omdat er dan misschien wat minder populaire artiesten (I ‘m looking at you P!nk) vergeten/overgeslagen zullen worden. Ben deze week nog vrij druk maar volgende week kan ik er zeker een aantal uitknallen ?

  Als jij nou die van Pink doet, doe ik die van Tool wel, goed? 😉

  AKA Toolboy, de Pretentieuze Poepdoos
  Concert archive

  0
  #170677
  Dweezzill
  Bijdrager
  • Posts: 45

  Als er mensen zijn die nog twijfelen aan de genialiteit van Tool:

  0
  #170681
  Wessel
  Bijdrager
  • Posts: 4746

  Wie begint er alvast aan die van King of Leon?

  // Lowlands 16-17-18-19 // Down The Rabbit Hole 18-19 // Woo-Hah 17-18-19 // Best Kept Secret 15-16-17 // Paaspop 16-17-19 // Pinkpop 12-13-14-15-16-17-19 // NOS Alive 16 // // Pukkelpop 13-14-15 // Rock Werchter 13-14-15

  0
  #171878
  Yannick
  Bijdrager
  • Posts: 4356

  :: P!nk :: donderdag 27 juni 2019 ::

  Aangezien @chileera de Mumfords nog niet heeft gedaan en ik wil dat dit ook een beetje opschiet (stel je voor dat er volgende week al pakketjes komen?) stel ik je vandaag de headliner voor waarvoor het gros van het forum het minst naar uitkijkt! 😆 Wat een taak.. P!nk oftewel Alecia Beth Moore is een echt artistiek duizendpoot. Ze zingt, ze danst, ze schrijft en.. ze acteert blijkbaar. In 1995 (!) begon haar carrière bij meisjesgroep Choice (R&B girlbands waren toen vrij populair. Ken je Destiny’s Child of TLC nog?) toen ze in 1998 werd opgepikt door een label die wel potentieel in haar zagen.

  In 2000 bracht ze meteen haar eerste plaat Can’t Take Me Home uit die zoals de zeigeist al doet vermoeden bij R&B/poppy was qua sound en qua invloeden gewoon doordrenkt is met het geluid van eerder besproken popgroepen. Nummers als hitsingle ‘There You Go’ of ‘You Make Me Sick’ zijn echte blingbling pop-songs die volgens mij perfect de sound van die tijd wat omschrijven. Ook ‘Let Me Let You Know’ doet wat denken aan een Aaliyah-ballad al haalt ze wel degelijk die verdomse hoge noten. ‘Love Is Such A Crazy Thing’ voelt in de nasleep van het nummer een beetje als een filler-track maar moet zeker niet onder doen. Opgesmukte sterrenstof, simpele typische 90’s beats en sporadisch een akoestische gitaarlijn ter begeleiding. Het album zelf vind ik in zijn geheel niet goed en mist een bepaalde persoonlijke input van P!nk zelf al werd ze vanuit het label op die leeftijd waarschijnlijk in bepaalde richting gepusht.
  Ook in datzelfde jaar zong P!nk samen met Christina Aguilera, Myra en Lil Kim een cover in van ‘Lady Marmalade’ voor de film Moulin Rouge en werd het de meest gedraaide single ooit in de VS en was haar eerste #1 single. Ze kregen een MTV award voor Beste Video en zelfs een Grammy voor Beste Pop-samenwerking.
  Standout nummers: Most Girls, There You Go, Love Is Such A Crazy Thing en Lady Marmalade

  Voor haar tweede plaat M!ssundaztood wilde ze wat wegstappen van die nogal middle of the road sound van haar vorige plaat en vroeg ze de hulp in van Linda Perry (voormalig zangeres van 4 Non Blondes). Ze ging zelfs een tijdje bij haar inwonen om aan het album te werken en werpt duidelijk z’n vruchten af met een P!nk die op dit album echt haar eigen bijna pop-rocksound heeft gevonden zoals op hitsingles ‘Don’t Let Me Get Me’, ‘Just Like A Pill’ en ‘Numb’ of het groovy ‘Get The Party Started’. ‘Respect’ gaat over de objectificatie van de vrouw in het straatbeeld, al blijft er van die krachtige boodschap lyrisch gezien niet echt veel over en zo is dat ook met het gros van de nummers dat op dit album washed-out teksten bevat. Niet dat ik dat per se verwacht van een pop-artieste maar een album uitbrengen waar ze echt een stap opzij zet naar een nieuwere sound en stijl, verwacht je toch nét iets meer?
  Standout nummers: Don’t Let Me Get Me, Just Like A Pill, Get The Party Started, Family Portrait

  Toegegeven, M!ssundaztood was in die tijd een dijk van een plaat. MTV draaide de hitjes van P!nk aan de lopende band en werd een wereldwijd popster. En wat doe je als popster dan? Hetzelfde album uitbrengen dat enkel aan de randjes wat is opgesmukt (dankzij Tim Arsmstrong van Rancid). Het album flopte en verkocht slechts 1/5e van wat haar sophomore heeft gedaan en had daarnaast drie jaar nodig om het album daarop uit te brengen met een titel I’m Not Dead, die vrij voor zich spreekt, toch? Toch heeft het album een aantal fijne pophitjes zoals ‘God Is A DJ’, hoi Faithless! met een zeer catchy hook al komt het allemaal toch net iets te geforceerd over bij mij zie bv. hitsingle ‘Trouble’, P!nk’s poging tot een ballad ‘Catch Me While I’m sleeping’ of het bijna pijnlijke ‘Waiting For Love’ en ‘Save My Life’. Het album eindigt toch nog met een aantal goede songs op het einde met een Björk-achtige intro op ‘Feel Good Time’ en te gekke nillies-video, haha.
  Standout nummers: God Is A DJ, Walk Away, Feel Good Time, Love Song

  Drie jaar dus, drie jaar heeft P!nk erover nagedacht wat ze moet doen met haar nummers, haar persona en act en faalt conceptueel op I’m Not Your Dead. Europa en Australië zaten wel degelijk mee terug op de hypetrein al viel ze in de VS zwaar van haar piëdestal en ik moet de Amerikanen in deze gewoon gelijk geven. Het is echt een mixed-bag van een album met eerst hitsingle ‘Stupid Girls’ dat indertijd ging over meisjes die aan anorexia leden etc en op het volgende nummer ‘Who Knew’ gaat over P!nk’s hart dat alweer blijkt gebroken te zijn, beide zeer fijne poprock songs hoor maar dit is slechts één voorbeeld van velen. Iets verder bij Dear, Mr President, de open brief aan Bush, is nog zo’n nummer dat echt totaal los staat van andere zaken op dit album.. Of moet ik me elk aspect van P!nk voor de geest halen wanneer ik in een album van haar duik? Rebelse P!nk? Heartbroken P!nk? Feminist P!nk? Country P!nk? En ga zo maar door.. De wedergeboorte is er dus eentje met enkele complicaties maar fijne meebrulhitjes.
  Standout nummers: Who Knew, Long Way to Happy, Nobody Knows, U + Ur Hand

  De hele periode rond Funhouse staat in het teken van het op de klippen lopen van P!nk’s huwelijk met Carey Hart. Ze start het album met So What, een nummer met lyrics die compleet voor zich spreken bv. “I guess I just lost my husband, I don’t know where he went / So I’m gonna drink my money, I’m not gonna pay his rent” of “So, so what? I’m still a rockstar / I got my rock moves and I don’t need you”. Het album wisselt P!nk-stijl weer af van pop-punk/rock songs af met hier en daar is een ballad zoals het prachtige en breekbare ‘I Don’t Believe You’. Funhouse is conceptueel waarschijnlijk haar beste album en zit qua kwaliteit op hetzelfde niveau als M!ssundaztood.
  Standout nummers: So What, Sober, I Don’t Believe You, Please Don’t Leave Me, Funhouse

  Na het gigantische succes van Funhouse, vooral in Europa en Australië dan keert P!nk na een dikke wereldtour (2x Sportpaleis en Rock Werchter in de periode van anderhalf jaar) en een greatest hits album (zie Raise Your Glass en Fucking Perfect) terug met haar 6e album The Truth About Love. De ronkende punkgitaren worden ingewisseld voor bombastische electrobeats op ‘Blow Me (One Last Kiss)’ waar P!nk weer ’s de longen uit haar lijf schreeuwt voor een laatste kus. Hitsingle ‘Try’, ‘Slut Like You’, ‘Walk Of Shame’ of ‘Here Comes The Weekend’ maken gebruik van net iets te opgepoetste gitaren tot het punt waar je ze bijna niet meer kan horen en de instrumental één grote wish-wash wordt van geluid met P!nk’s schreeuwerige vocals daarbovenop. Het is gewoon nét iets te clean geproducet.. Of rommelig? Waar ze in het verleden wel moeite mee leek te hebben kan ze nu wel combineren op 1 nummer: de rauwe power van P!nk’s stem in een ballad gegoten vergezeld door Nate Ruess die in die tijd nog wat relevants deed met fun. (oké, die laatste was misschien iets te hard). Anyways, het succes Funhouse valt dus moeilijk op te volgen met weer een mixed-bag van een album, beter dan I’m Not Dead of Try This maar dat wel maar dat was ook niet moeilijk met vooral een vrij tot zeer zwakke tweede disc.
  Ten slotte schreef ze in die tijd ook de theme song voor Ellen Degeneres’s haar show, ‘Today’s The Day’ en werkte ze samen met Dallas Green (van City And Colour) aan een collaboratief album onder de naam You+Me (maar die gaan we voor dit tekstje rustig overslagen).
  Standout nummers: Raise Your Glass, Fucking Perfect, Blow Me (One Last Kiss), Try, Just Give Me A Reason

  Voila.. tegenwoordige tijd! P!nk mocht sinds een lange tijd weer wat muziek uitbrengen voor een film (Alice Through The Looking Glass uit 2016) waar een absolute hit ‘Just Like Fire’ uitrolde en het geflopte ‘Waterfall’ met Sia voor de film Stargate niet veel later. Ze releaste vorig jaar Beautiful Trauma waar vooral hitsingle ‘What About Us’ P!nk terug de relevantie (al deed ze dat ook al een beetje met die single ‘Just Like Fire’) in schopte (zeg nu zelf, na het lezen van al dit? P!nk was toch op weg naar de uitgang zoals al die andere popsterren uit haar tijd zoals een Christina Aguilera of Britney Spears) al blijft de beat gewoon dezelfde als een nummer uit pakweg de dance-pop die je terugvindt op nummers van Funhouse, dus zo origineel kwam ze nu ook weer niet de hoek (zie ook het geforceerde ‘Where We Go’). Ik lijk mezelf te herhalen maar P!nk kan het gewoon niet laten om er een ballad (zie ‘But We Lost It’ of ‘For Now’) of een country nummer (zie ‘Barbies’ of ‘I Am Here’) in te knallen, waarom toch? De ene keer komt het vrij natuurlijk en breekbaar gevraagd (zie ‘Just Give Me A Reason’ of ‘I Don’t Believe You’ van vorige albums) maar de meeste keren zit P!nk er gewoon compleet naast. Net zoals de geforceerde samenwerkingen met Eminem, want net zoals op ‘Here Comes The Weekend’ verzorgt Slim Shady op ‘Revenge’ echt een bijna ambetante feature, zo misplaatst.
  Standout nummers: Just Like Fire, Beautiful Trauma, What About Us, You Get My Love

  Wat pakken we nu mee uit deze grote brok tekst? P!nk kan conceptueel gewoon geen album schrijven, Funhouse blijkt haar beste shot daar naartoe en M!ssundaztood is het beste instapalbum. Moore kan voor haar shows uit een arsenaal van hits pikken en vult gemakkelijk een uur of twee aan hits van de jaren 2000 tot nu en is een dikke party en meezingact die garant staat voor een gigantisch spectaculaire show. Ook uit P!nks discografie pikken we weer een aantal songs, 32 om exact te zijn. 🙂

  Next up, Muse. Wie goesting heeft, go.. Ik weet dat er op het forum een pak Muse-fans zijn en tevens omdat ik gigantisch weinig tijd heb, dus bij deze een warme oproep. @dr-hannibal, ging jij Tool doen? 😉 Dan schrijf ik binnenkort nog wat rond onze lievelingsindie-elf, Florence Welsh.

  5+
  avataravatar
  #171899
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600

  Leuk stuk over pink weer. Ga ik waarschijnlijk met een biertje van een afstandje wel checken.

  Het stuk van mumford and sons staat zo goed als uitgewerkt op mijn laptop. Thuis. Ik heb alleen het geluk dat ik niet thuis ben maar op vakantie. Zalvhet volgende week dinsdag posten. Maar daar hebben jullie nu niks aan. Waar jullie misschien wel iets aan hebben is dat athene voor een paar dagen best een aanrader is.

  6+
  avataravataravataravatar
  #171925
  Dr. Hannibal
  Bijdrager
  • Posts: 2545

  Voor Muse pas ik even, ben bezig met Tool 😈

  AKA Toolboy, de Pretentieuze Poepdoos
  Concert archive

  1+
  avatar
  #172656
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600

  Mumford & Sons :: Zaterdag 29 juni ::

  Mumford & sons begonnen in 2007 en kan zodoende worden gezien als een nieuwe opkomende headliner. Dat betekent niet dat ze hun debuut gaan maken op Rock Werchter maar het wordt hun derde passage. Mumford & sons staan voornamelijk bekend om hun gebruik van de banjo. Met hun debuut in 2009 hebben ze dit instrumentt die kenmerkend door de liedjes heen tokkelt weer hip gemaakt. De banjo sound kan worden omschreven als folk, bluegrass, pop, alternatieve pop/rock en rock. Waarbij de laatste genres steeds meer de nadruk kregen. Het is een Britse band uit London die zijn naam dankt aan de zanger (Marcus Mumford).

  Alle EP’s die voor het debuut zijn gemaakt neem ik niet mee want die nummers staan ook op hun debuut. Sigh No More uit 2009 is meteen een groot doorbraakdebuut. Hitsingles Little Lion Man en The Cave waren en zijn nog steeds veel op de radio te horen. De gehele sound over het album is wat folk poppy mett een hoofdrol voor de banjo. Een ander aspect wat veel te horen is, is de samenzang van de bandleden op soms zelfs a capella stukken. Zoals album opener Sigh No More, het einde van Little Lion Man, maar het beste voorbeeld is Timshel. Andere nummers zijn wat meer up-tempo en daarmee meteen een sttuk radio-vriendelijker. Naast de 2 grote hits zijn dat ook de hitjes, White Blank Page, Winter Winds en Awake My Soul. Een goed eerste album met flink wat doorgroei mogelijkheden.
  Top nummers: The Cave, Winter Winds, White Blank Page, Little Lion Man & Timshel

  Album nummer 2 is Babel. Het snelst verkochte Britse album van 2012. De opvolger heeft veel weg van het debuutalbum. De sound is ongeveer hetzelfde en dat komt op kritiek te staan bij de critici. Neemt niet weg dat hiep ook een aantal hits op staan die ook vandaag de dag nog redelijk te horen zijn bijv. I will Wait en Lover of the Light. De samenzang op dit album is wat minder aanwezig geworden en naar mijn gevoel halen de rustige tussenliedjes de vaart iets teveel uit het album. Toch staan hier ook een paar erg goede nummers op: Babel, I Will Wait, Lover of the Light, Lover’s Eye & Hopeless Wanderer. Geef vooral die laatste eens een luisterbeurt.

  Voor het voorlopig laatste album wat ze hebben uitgebracht besloten de heren het over een volledig andere boeg te gooien. De banjo werd aan de wilgen gehangen en er kwam een meer stadionrock sound met hier en daar een vleugje folk erin. Deze opzet is zeker gelukt maar commercieel gezien is dit hun minst succesvolle album. Alleen vooruit gestuurde single Believe werd een bescheiden hitje. Het album begint redelijk sterk met 3 goede rocksongs, maar daarna ebt het al gauw weg. Voor de rest staan er best een paar leuke nummers op, maar ook wat flops die iets te bombastisch proberen te zijn voor folkmuziek. Andere nummers kabbelen dan weer gewoon teveel voort zonder te blijven hangen. Topnummers: Tompkins Square Park, Believe & The Wolf

  Dan nu naar het allermooiste project van Mumford & Sons: Johannesburg. Deze EP is in 48 uur gemaakt tijdens een tour door Zuid-Afrika. Op de EP gaat Mumford & Sons de samenwerking aan met Senegalese zanger Baaba Maal, Zuid-afrikanse band Beatenberg en brits/afrikaans hiphop collectief The very best. Deze Afrikaanse sound kleurt de EP op een prachtige manier. Elk nummer is compleet anders en toch een collectief. De vergelijking met Graceland van Paul Simon is al snel gemaakt. Ik zou zo zeggen voor de topnummers, beluister alle 5 nummers van deze schitterende EP.

  Dan komt binnenkort (16 november) vierde album Delta uit. Hiervan zijn 2 singles vooruit gestuurd. Deze singels doen vermoeden dat het album tussen de eerste 2 folky banjo albums en het derde stadionrock album Wilder Mind inzit. Guiding Light is weer een vrolijk pop-folk liedje terwijl If I Say met een rustige opbouw steeds groters wordt.


  @shotgvn
  kun jij de nummers toevoegen aan de spotifylijst?

  6+
  avataravataravatar
  #172676
  ChiquitaChaser
  Bijdrager
  • Posts: 694

  EDIT: oei, wrong topic

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door ChiquitaChaser. Reden: delete post graag
  0
  #173463
  Brian
  Bijdrager
  • Posts: 1600

  Al iemand bezig met Muse? Anders kan ik langzaam aan wat luister pogingen doen en er hier wat over neer pennen.

  0
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 44)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.